Tuinaanleg

Tuin laten aanleggen

U wilt een vijver plaatsen, een grasveld vervangen, een pergola of schutting laten zetten of een complete tuin aanleggen. Hoveniersbedrijf Acer helpt u in alle stappen van dit proces. Bij het aanleggen van een tuin komt namelijk veel kijken, wij geven u advies en gaan samen met u aan de slag met uw tuinaanleg.

Om te beginnen maken we een tuinontwerp zodat u kunt zien hoe de nieuwe situatie eruit komt te zien. Aan de hand van dit eerste ontwerp kunt u uw wensen nog verder bijstellen en schaven wij het plan bij. Dit doen wij tot het ontwerp geheel naar uw wens is, pas dan gaan we door met de volgende stap in het proces. 

Gardeners corner
Gardeners hands planting flowers in a garden

Biologische tuinmaterialen

De volgende stap in uw tuinaanleg is het bepalen van de benodigde tuinmaterialen. Wij werken zo biologisch mogelijk, dit uit zich ook in onze materiaalkeuze. Of het nu gaat om bestrating, FSC Gecertificeerd hout, beplanting, zand of grond, wij waken voor het biologische keurmerk. 

Nu wordt vaak gedacht dat werken op een milieuvriendelijke manier duurder is. Dit is niet per definitie zo, het tuinonderhoud zal vaak juist goedkoper uitvallen omdat je met de natuur meewerkt in plaats van dat je deze tegenwerkt.

 De FSC Gecertificeerde houtsoorten zijn in aanschaf wel iets duurder, maar hierin betaalt u ook voor kwaliteitsverschil. Dit hout gaat veel langer mee dan geïmpregneerd tuinhout. Zo heeft u er op de lange termijn alleen maar voordeel van! 

Zelf aan het werk in uw tuin

Hoveniersbedrijf Acer kan de werkzaamheden geheel zelfstandig uitvoeren, u hoeft hier niet voor thuis te blijven. Maar we kunnen de werkzaamheden ook samen oppakken. U gaat dan zelf ook aan de slag met uw tuinaanleg. U geeft dan aan wat u zelf kunt doen, wij verzorgen dan de rest van de werkzaamheden. U kunt er voor kiezen tegelijk met ons in de tuin aan de slag te gaan, maar dit kan ook op momenten dat wij niet aanwezig zijn. Zo kunt u in het weekend bijvoorbeeld op uw gemak in uw eigen tuin werken.

Informeer naar alle mogelijkheden bij Hoveniersbedrijf Acer en maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking.