Tuin tijdens vakantie

Tuin laten onderhouden tijdens uw vakantie

De vakantie is gepland, de buren zijn gevraagd de planten water te geven en op de post te letten. Maar wie let er op de tuin? Het is nogal wat werk voor de buren dit te doen, maar u heeft ook geen zin om terug te komen van vakantie en direct de tuin in te moeten. 

Acer Hoveniers ontzorgt u graag hierin. Of u nu een week weg bent of een aantal weken er tussenuit knijpt, wij staan voor u klaar.

Gardener
Gardener pruning a cypress on a crane. Seasonal

Afspraken

Acer Hoveniers kan allerlei soorten werkzaamheden voor u uitvoeren in de tuin. Kijk op onze pagina tuinonderhoud voor al onze werkzaamheden. Voordat u op vakantie gaat bespreken we samen wat er moet gebeuren en hoe vaak u wilt dat we langskomen. Wilt u bijvoorbeeld alleen dat we de tuin nalopen, of wilt u gelijk een aantal grote werkzaamheden aangepakt zien? Er is veel mogelijk. En aangezien we er toch zijn kunnen we zelfs de kamerplanten water geven en uw post netjes wegleggen, zo hoeft u de buren ook niet lastig te vallen hiermee. Tegelijk geeft u de indruk naar buiten dat het huis en de tuin er bewoont uitzien tijdens uw afwezigheid. Dat is wel zo’n veilig gevoel!

De werkzaamheden die we kunnen uitvoeren in de periode dat u op vakantie bent is natuurlijk afhankelijk van het soort beplanting, de netheid die u wenst en of u een gazon heeft of niet. Deze moet in de zomerperiode (wanneer de meeste mensen op vakantie gaan) namelijk vaker gemaaid worden. Wij bespreken vooraf al uw wensen en de mogelijkheden. 

Acer tuinonderhoud:

Toch naar de buren?

Vindt u het toch geen fijn gevoel als een ‘vreemde’ tuinman in uw tuin en misschien zelfs in huis rondloopt terwijl u op vakantie bent? Dan kunt u altijd nog de buren vragen de tuin in de gaten te houden. Hou er dan wel rekening mee met wat je van hem/haar vraagt. Zeker in de zomerperiode zullen de planten buiten in ieder geval wekelijks water moeten krijgen. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van het soort planten die u in de tuin heeft staan, maar als de zon goed schijnt in de zomer is het noodzakelijk dat ze eens per week bewaterd worden. Ook het gazon moet minimaal eens per week gemaaid worden. Blijft dit te lang doorgroeien, dan wordt het alleen maar moeilijker en wordt het resultaat minder mooi.

Maak goede afspraken met degene die uw tuin gaat onderhouden tijdens uw vakantie, of dit nu de buren zijn of een tuinman. Als u maar weet dat deze onderhouden is, zo gaat u met een gerust hart op vakantie en hoeft u bij thuiskomst niet direct de tuin in te duiken voor onderhouds-/herstelwerkzaamheden. Maar kunt u bij terugkomst direct verder genieten in een goed onderhouden tuin.

Gardener pruning a cypress on a crane. Seasonal