Over ons

Over Hoveniersbedrijf Acer

Hoveniersbedrijf Acer is een kleinschalig hoveniersbedrijf dat voortgekomen is uit een hoveniersbedrijf dat al sinds 1984 bestaat.

De naam Acer wordt sinds 2000 gevoerd.

We werken vanaf de start van het bedrijf al zo milieuvriendelijk mogelijk. Dat betekent onder andere op de plaats van werk het scheiden van afval in de verschillende afvalstromen. Het gebruik van zo min mogelijk milieu belastende materialen. En ziekten en plagen in de tuin op een biologische manier op lossen.

Daarnaast werken(ten) we mee aan verschillende vergroeningsprojecten in onder andere Pijnacker, Den Haag en Leiden. Via duurzaam Den Haag en Leiden gaat goed.

Biologisch tuinieren

Acer Hoveniers heeft van origine het milieu hoog in het vaandel staan. Daarom werken wij biologisch en gebruiken we duurzame houtsoorten en geen chemische middelen in uw tuin. Bij de aanleg van uw tuin houden we zoveel mogelijk rekening met aanwezige beplantingen en materialen en hergebruiken zoveel als mogelijk. 

Door biologisch te werken houden we het natuurlijke evenwicht in stand en werken we met uitsluitend natuurlijke middelen. U geeft niet alleen de natuur iets terug, ook houdt u uw tuin in goede gezondheid. Door biologisch te werken lokt u vlinders de tuin in en blijven slakken weg. Door de tuin regelmatig te onderhouden, bespaart u veel werk in het bestrijden van ongedierte. Dit maakt het gebruik van (giftige) bestrijdingsmiddelen vaak overbodig. Puur en verantwoord tuinieren is gebaseerd op eenvoudige principes: respect voor de bodem en alles wat hier leeft. Door gevarieerde planten en bloemen samen te zetten bent u bezig met combinatieteelt, dit heeft zo zijn voordelen. Gevarieerde beplanting zal veel verschillende diertjes aantrekken die zorgen voor het natuurlijk evenwicht.

Biologisch werken

Acer Hoveniers gaat biologisch aan het werk in uw tuin. Wij gebruiken duurzame houtsoorten zoals FSC Gecertificeerd hout en Europese houtsoorten. Daarnaast gebruiken wij geen chemische middelen in uw tuin. In overleg met u hergebruiken we aanwezige beplanting en materialen, dit scheelt u ook nog eens in de kosten.

Vaak wordt gedacht dat werken op een milieuvriendelijke manier duurder is. Dat hoeft niet per definitie zo te zijn, zeker op de lange termijn zal biologisch werken zich terugbetalen. Het tuinonderhoud valt vaak goedkoper uit omdat je op deze manier met de natuur werkt, in plaats van deze tegenwerkt. De verschillende houtsoorten zijn vaak wel iets duurder in aanschaf, voor dit hout wordt namelijk geen roofbouw gepleegd op tropische regenwouden. Daar staat tegenover dat u betaalt voor een stukje kwaliteitshout dat uiteindelijk veel langer meegaat dan geïmpregneerd tuinhout.

Als bedrijf zijn wij aangesloten bij verschillende milieuorganisaties die wij van harte steunen. Van origine zijn wij ook een biologisch bedrijf, in maart 2000 nam eigenaar Barry Veentjer Biologisch tuinverzorging Wim Hoogendam over. De biologische doelstellingen zijn hierbij in stand gehouden. Het enige verschil is dat wij meer moderne technieken toepassen. Het milieu blijft bij ons hoog in het vaandel staan.

Meer informatie over biologisch tuinieren, tips om zelf biologisch te tuinieren of wilt u de tuinwerkzaamheden door Acer Hoveniers laten doen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.