Boomonderhoud

Boom laten onderhouden

Bomen bepalen voor een groot deel het beeld en de sfeer in uw tuin, het is daarom van belang deze goed te onderhouden. U wilt niet het risico lopen dat takken afvallen tijdens stormachtig weer en u wilt erop kunnen vertrouwen dat de boom in goede gezondheid is. De onderhoudswerkzaamheden aan een boom zijn erg gevarieerd. Hierbij kunt u denken aan het uitdunnen, of verwijderen van dode takken en het in vorm houden van de boom.

Het is vervelend als uw buren bijvoorbeeld veel last hebben van de boom zodra deze zijn bladeren laat vallen in de herfst.

Snoeien en onderhouden

Voor het snoeien en onderhouden van bomen kunt u bij Acer Hoveniers terecht. Zeker het werken op hoogte is niet iets dat u zelf makkelijk doet. Wij houden de boom in zijn vorm zodat deze geen wildgroei krijgt. We dunnen de boom uit wanneer nodig, hiermee zorgen we ervoor dat de boom lucthtig genoeg blijft en de takken niet te zwaar worden voor de stam. De boom blijft in goede gezondheid en dat reflecteert in het beeld van uw tuin. Dode takken verwijderen we en het afval van de boom ruimen we op. Zo kunt u genieten van de boom en uw tuin, zonder zorgen over de boom.

Gardener pruning a cypress on a crane. Seasonal

Boom laten verwijderen

Doordat een boom zo’n groot deel van het beeld en de sfeer bepaald, is het mogelijk dat u liever geen boom in de tuin heeft. Omdat deze niet past bij de rest van de tuin, omdat u meer openheid wilt of omdat u de boom te gevaarlijk vindt worden. Het gebeurt te vaak dat een boom niet in goede gezondheid is en bij zwaar weer breekt. Dit wilt u voor zijn, wij kunnen zorgen dat de boom weer in die goede gezondheid komt of adviseren de boom te verwijderen. We kunnen de boom voor u kappen, hiermee blijft de stronk staan. Dit kan een mooi effect geven in de tuin en is direct een fijne herinnering aan de boom. Wilt u liever de stronk ook verwijderd hebben, dan is dit mogelijk. Wij frezen de stronk uit de grond zodat u ruimte heeft hier iets anders te planten. De werkzaamheden hebben een grote impact op de rest van de tuin, ook het beeld zal aanzienlijk veranderen. Acer Hoveniers kan u adviseren in een tuinontwerp, dit kan voor de gehele tuin of slechts voor het deel waar de boom eerst stond. Kijk op de pagina tuinontwerp voor meer informatie over onze werkwijze. 

Acer tuinonderhoud: